Novice

Odvetniki odvetniške družbe Kirm Perpar bomo sodelovali na dnevu odvetniške pravne pomoči PRO BONO, ki bo v četrtek, 19. decembra 2013. Nudili bomo brezplačno pravno pomoč v obliki ustnih pravnih nasvetov ljudem, ki so take pomoči najbolj potrebni. Stranke naprošamo, da se za svetovanje na dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO naročite vsaj en dan vnaprej. Naročanje poteka po elektronski pošti na naslov info@k-p.si, ali po telefonu. Prosimo tudi, da nam posredujete okvirni opis problema v zvezi s katerim potrebujete pravni nasvet.

12. Dec

2013

04. Apr

14. Maj

21. Maj

20. Jun

Priznana publikacija Chambers Europe 2013: Europe’s Leading Lawyers for Business, je uvrstila Andreja Kirma med vodilne odvetnike na področju gospodarskega in poslovnega prava.

Odvetniška družba Kirm Perpar je uvrščena na seznam pooblaščenih zastopnikov za zastopanje v postopkih registracije modelov in znamk pred Uradom za intelektualno lastnino RS.

Odvetniki pisarne Kirm Perpar smo sodelovali pri pripravi publikacije International Comparative Legal Guide na temo korporativnega upravljanja, Corporate Governance 2013 (šesta izdaja). Prispevek si lahko ogledate na spletni strani Publikacije.

05. Avg

Ena vodilnih odvetniških publikacij Chambers & Partners Global Guide for Clients je uvrstila mednarodno povezavo Mackrell International, katere člani smo, v vodilno kategorijo “leading law firm network”. Mackrell International ima sedež v Londonu ter 84 članov, ki skupaj zaposlujejo 4,500 odvetnikov v 60 državah.

22. Avg

Sodelovali smo pri pripravi poglavja o Sloveniji za publikacijo mednarodne odvetniške družbe Gide Loyrette Nouel, na temo arbitraže. Prispevek si lahko ogledate na spletni strani Publikacije.  1. Domov

Matej Perpar and Sana Koudila iz odvetniške družbe Kirm Perpar sta kot soavtorja sodelovala pri pripravi publikacije Global Legal Group iz Londona na temo pravdnega postopka in reševanja sporov (Litigation & Dispute Resolution). Prispevek si lahko ogledate na spletni strani Publikacije.

Publikacija Acquisition International je odvetniški družbi Kirm Perpar podelila priznanje Farmacevtske odvetniške družbe leta 2013 za področje Slovenije (Pharamceutical Law Firm of the Year 2013 - Slovenia).

25. Okt

V pričetku decembra se je ekipi odvetniške družbe Kirm Perpar pridružil Jan Gorjup. Jan je pravni svetovalec n na področju gospodarskega prava, prevzemov in združitev, konkurenčnega prava, intelektualne lastnine in gospodarskih sporov. Pred zaposlitvijo v naši družbi je delal na gospodarskem oddelku večje odvetniške družbe.

1. Dec

2014

Publikacija Finance Monthly Law Awards je odvetniški družbi Kirm Perpar podelila priznanje za delo na področju ustanovitve družb (Company Formations Law Firm of the Year - Slovenia).

25. Apr

2016

Odvetniška družba Kirm Perpar je svetovala Société Générale v kontekstu akvizicije 100 % poslovnega deleža slovenske hčerinske družbe Banque PSA Finance. Prevzeta družba nudi storitve financiranja avtomobilskim trgovcem znamk Peugeot, Citroen in DS.

2. Maj

Svetovali smo družbam prodajalkam v procesu prodaje 100 % osnovnega kapitala v največjem slovenskem proizvajalcu časopisnega in grafičnega papirja z osnovnim kapitalom preko 78 mio EUR.

15. Jan

V odvetniški družbi smo svetovali in zastopali globalnega proizvajalca v dejavnosti tlačnega litja (die casting) v procesu likvidacije slovenske hčerinske družbe, ki je bila formirana kot skupno vlaganje v letu 1992. Svetovanje je bilo fokusirano na področja korporativnega prestrukturiranja, delovnega prava in davčnih vprašanj.

1. Dec

2017       

Odvetniška družba Kirm Perpar se je pridružila Nextlaw Global Referral Network, ugledni povezavi odvetniških pisarn, ki delujejo v mednarodnem okolju. Nextlaw združuje več kot 400 odvetniških pisarn, ki skupaj zaposlujejo 21.000 odvetnikov v več kot 170 državah.

30. Maj

Ekipi odvetniške pisarne se je v septembru 2017 pridružila odvetniška kandidatka Meta Bevc. Meta je doslej pridobivala izkušnje na področjih gospodarskega prava, delovnega prava, upravnega prava in gospodarskih sporov. Predhodno je opravljala delo v odvetniški pisarni v Ljubljani ter na Višjem sodišču v Ljubljani.

24. Sep

Matej Perpar in Ajda Okršlar iz odvetniške družbe Kirm Perpar sta kot avtorja slovenskega poglavja sodelovala pri pripravi publikacije Getting the Deal Through: Real Estate 2018, ki jo je v novembru izdal Law Business Research Ltd. iz Londona. Njun prispevek si lahko ogledate v razdelku Publikacije na naši spletni strani.

21. Dec

Odvetnika odvetniške družbe Kirm Perpar, Andrej Kirm in Jan Gorjup, sta za edicijo Getting the Deal Through: Life Sciences 2018, ki jo izdaja Law Business Research Ltd., pripravila slovensko poglavje. Njun prispevek je na voljo s klikom na povezavo: Getting the Deal Through: Life Sciences 2018.

Jan 20

2018

S koncem meseca aprila 2018 stopa v veljavo nov zakon o kolektivnih tožbah. Le-te so bile že doslej del slovenskega pravnega reda, vendar v praksi niso nikoli zaživele. Članek si lahko preberete s klikom na povezavo.


Mar 1

Odvetnika odvetniške družbe Kirm Perpar, Andrej Kirm in Sana Koudila, sta za edicijo Getting the Deal Through: Aviation Finance & Leasing 2018, ki jo izdaja Law Business Research Ltd., pripravila poglavje o Sloveniji. Njun prispevek je na voljo za ogled na strani Publikacije.

Avg 8   

S 1. junijem 2018 je v veljavo stopil Gradbeni zakon, ki v celoti nadomešča dosedanji slovenski Zakon o graditvi objektov. Kakšne novosti prinaša lahko preberete v članku na naslednji povezavi.

Jun 1

Partner odvetniške družbe Matej Perpar je podal intervju za pravniško revijo CEE Legal Matters, ki si ga lahko preberete s klikom na povezavo.

Jun 22